2019. február 26., kedd

Új impresszum / New impressum

Update-eltük a blogon levő impresszumunkat, mert már évek óta terveztük, hogy egyértelműbbé tesszük a Nagyközönség számára, hogy mivel is foglalkozunk és milyen szellemiséget követünk:

Kik is vagyunk? Egy kis magyar blog, amit "Underground Revolution"-nak kereszteltünk el. Az Underground Revolution 2009-ben indult el azzal a céllal, hogy legyen végre egy kizárólag hardcore-ral (és egy kicsit metállal is) foglalkozó jobboldali zenei blog végre a palettán, ami bemutatja a magyar NSHC színteret és zenekarait a nagyvilágnak, valamint a kinti színteret és csapatokat a magyar közönségnek. Híreinket, interjúinkat, lemezkritikáinkat, koncertbeszámolóinkat főleg magyarul publikáljuk, de ha angolul vagy németül meginterjúztatunk valakit, akkor kitesszük az eredeti nyelven készült irományt is, hogy a magyarul nem beszélő közönséget is elérjük vele. Bár mi magunk jobboldaliak vagyunk, mégsem foglalkozunk politikai hírekkel, demonstrációkkal, szervezetekkel és aktivitással, erre ott van tucatnyi egyéb újság/weblap/blog, mi kizárólag a zenére fókuszálunk. Nem közlünk RAC és Oi! zenei cikkeket sem; nem azért mert nem szeretjük ezeket, hanem mert az elején eldöntöttük, hogy hardcore-ral (meg valamennyi thrash és death metallal és némi grindcore-ral) akarunk foglalkozni. Néha megjelentetünk "mainstream" HC zenekarokról szóló írásokat is, hogy ne legyünk túl egysíkúak (és mert azt gondoljuk, hogy ráfér a színtérre, hogy megismerjenek más zenéket is a mozgalmunk által kínáltakon túl is). Alapvetésünk a pozitív hozzáállásra való törekvés és az ellenségeskedés elkerülése; ez a blog (és mi magunk is) "pro" és nem "contra" beállítottságú (a magyar olvasók kedvéért itt megemlítenénk, hogy az "Én "pro" vagyok és nem "contra" fordulatot 1999-ben Tudós-Takács János szájából hallotta jelen sorok írója és azóta ezt a szellemiséget igyekszik meghonosítani a mozgalomban); hitünk szerint ez az általános pozitív hozzáállás a záloga a magyarság és Európa túlélésének. Ebben a szellemiségben nem támogatunk semmiféle sovinizmust és belső csatározást sorainkban. Előfordulhat persze, hogy ezt a szellemiséget nem teszik magukévá az általunk megszólaltatott interjúalanyok - ez az ő döntésük és mi nem fogunk ítélkezni mások véleménye felett, mi nem cenzúrázunk. Támogatjuk a straight edge életmódot (bár mi magunk és a blog nem sXe), a DIY-t és az underground szemléletet, hiszen "hardcore is more than music", azaz a hardcore több, mint zene és hisszük, hogy a hardcore nem csak a vörösöké.

We updated our impressum on the blog :

Who we are? We are a small, Hungarian musical blog, called "Underground Revolution". Underground Revolution was started back in 2009. with the aim to start a clearly hardcore (and a bit metal) oriented, politically rightwing musical blog to introduce the Hungarian NSHC bands and scene to the world and to introduce the worldwide NSHC scene and its bands to the Hungarian public. We publish news, interviews, gig and cd reviews mostly in Hungarian, but if we conduct an interview in English or in German, we publish the original version too to reach nonhungarian audience too. However we are politically rightwing, we do not publish news on political demos, organistions, activities, etc.; we clearly focus on music. There are dozens of other newspapers/websites/blogs/etc. which handle daily political issues. We publish neither RAC nor Oi! music related articles and news. Not because we don't like that type of music - we only decided that we want to focus only on HC (and sometimes on death and thrash metal, maybe on grindcore). We write sometimes articles or news from "mainstream" HC bands too to avoid being boring (and because we think that the scene should take inspiration from external musical sources too). Our overall policiy is trying to be positive and never offensive; we are "pro" and not "contra" because we think that this kind of overall positive attitude will save Hungary and Europe. In this spirit we do not support any type of chauvinism and infighting within the movement. However, it can happen that bands in our interview section do not share this idea - it is their decision, we do not judge them for their opinion, we are not censors. We also support straight edge (although we in person are not sXe), DIY and underground mentality - hardcore is more than music and hardcore does not belong to the reds only.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése