2019. május 5., vasárnap

!!! Igazságtétel interjú !!!

A közelmúlt pozitív fejleményei közé tartozik, hogy alakulgatnak az új magyar NSHC zenekarok, akik az új generáció frissességét hozzák a kissé megfáradt hazai színtérre. A „trónkövetelők” új generációjának egyik ígéretes tagja az Igazságtétel zenekar, akikről korábban már többször is írtunk a blog hasábjain. Mivel most már egyre több stúdiózás és komoly munka áll a srácok mögött, gondoltuk ideje lenne már komolyabban is megismerkedni a csapattal, hiszen az egész blog legfőbb célja, hogy a színteret mozgásba lendítse és megismertesse az új hazai kezdeményezéseket a nagyközönséggel.



1., Sziasztok! Kérlek mutassátok be a zenekart! Hányan vagytok benne és mikor alakultatok? 

2018 karácsonya környékén jött az elhatározás és 2019. januárjában lettünk úgymond zenekar, mikor egy nagyon jó barátom beszállt mellém basszgitáron. Ezután elkezdtünk dobost keresni, ami még a mai napig tart. 😊 Én írom nagyrészt a dalokat, szerzem a zenei alapokat, énekelek és jelenleg gitározom, de a helyemre szeretnénk majd egy gitárost is szerezni, mert a későbbiekben csak az éneklésre szeretnék koncentrálni.



2., Stúdióprojektként vagy élő zenekarként is be akartok mutatkozni?

Az első elgondolás az volt, hogy csak stúdióprojektként fogunk működni, de aztán gyorsan rájöttünk, hogy igenis szükség van az élő jelenlétre. Zenésztársam szerzett nekünk egy profi dobost, aki vállalta, hogy a stúdiómunkálatokra segít a dob témákat feljátszani, viszont májustól külföldi munkavégzés miatt egy időre elvesztettük őt is, azonban sikerült egy másik remek dobost találnunk ugyanerre a feladatra (ezúton is köszönjük a segítséget neki!) amíg ő távol van, de sajnos ez is csak átmeneti. Szóval amint találunk egy végleges dobost és felvettünk már egy koncertnyi anyagot stúdióban, mindenképp’ szeretnénk színpadra állni.

3., Írjátok körbe a zenéteket! Ti hogyan jellemeznétek a stílusotokat? 

Szövegeinket tekintve hatecore, azonban kifejezetten egy stílusirányzatba nem tudnám magunkat besorolni. Alapvetően a HC és a metál elemei találhatóak meg a zenénkben. Ez majd idővel kialakul, de semmiképp sem szeretnénk más zenekarokra hasonlítani.



4., Milyen ns és nem ns csapatok hatottak a zenei világotokra? 

NS színtéren: Worst Nightmare, Titkolt Ellenállás, Vérszerződés, Fehér Törvény, Vendetta, Blue Eyed Devils, BFG,
Nem NS színtéren pedig a Magor, Hold X True, Hatebreed, Pantera, Madball

5., Mivel a NSHC zenekarnak jelölitek meg magatokat, gondoltam megkérdezem, hogy nektek mit jelent az, hogy hardcore? Csak egy zenei irányzat vagy több annál? 

Maga a szó, hogy hardcore számomra azt jelenti, hogy kemény vonal, szóval ezt próbáljuk az élet más területeibe is belevinni. Gondolok itt arra, hogy mindig kendőzetlenül vállaljuk a véleményünket, akár nyers és szókimondó stílusban.



6., Figyelemmel kíséritek a nem ns hardcore mozgalmat? Eljártok ilyen bulikra? Vannak esetleg oda fűződő kapcsolataitok? 

Nem igazán követjük, viszont hallgatni szoktuk. Augusztusban pl. ott leszünk a hazánkba látogató Agnostic Front koncertjén Esztergomban. Már nagyon várjuk.

7., Mikor és milyen formában kívánjátok megjelentetni demotokat? Hány szám lesz rajta? 

Először egy 6 számos demót szerettünk volna felvenni, aztán úgy gondoltuk, ha már lúd, legyen kövér. Jelenleg egy 12 számos albumon dolgozunk, amin 9 saját és 3 feldolgozás dal lesz hallható. Ezt még ebben az évben szeretnénk megjelentetni. Májusban fogjuk felvenni a 4. számunkat, amelyhez egy klip is fog készülni.



8., A demon kívül van még valami kiadvány a terveitek között? 

Amint az előbb említettem készül a saját album, ezen kívül egy Straight Edge válogatás bakeliten fogunk szerepelni, ami valószínűleg előbb fog megjelenni, mint a saját CD-nk, Straight, Proud & Sober – Hungarian Style néven.



9., Részt vesztek más zenei projektekben? 

Minden zenekar tagunknak van zenei múltja. Basszgitárosunk is több zenekarban játszott régebben, jelenleg csak én zenélek más bandában is ezen kívül.

10., Az eddigi tevékenységetekre volt valamilyen reakció a közönség soraiból felétek? Külföldről már volt érdeklődés az irányotokba? 

Mivel még teljes dalt nem jelentettünk meg, így véleményt nem igazán tudott alkotni a közönség rólunk. Első publikus dalunkat egyébként május végén, június elején szeretnénk megjelentetni az említett klippel együtt. Eddig csak egy 1 perces kisvideót raktunk fel a netre az első 3 felvett dalunkból összevágva, ezt egy orosz nagy olvasottságú HC oldal meg is osztotta a VK-n, aminek nagyon örültünk.

11., Szoktatok fanzine-okat esetleg webzine-eket olvasgatni? Van olyan, amit figyelmünkbe ajánlanál? 

Igen, nyomon szoktuk követni az ilyen kiadványokat amennyire tudjuk. Többek között a Nacionalista Hullám, az Underground Revolution Blog és az Emelt Fővel oldalakat szoktuk böngészni. Érdekes és hasznos cikkeket szoktunk olvasni tőlük.


12., A hazai NSHC miliő kicsit fellendülni látszik az utóbbi időkben a sok év tetszhalott állapot után. Ti hogy látjátok ezt? Van most itthon NSHC színtér? Vannak új zenekarok/emberek a mozgalomban, akik ebbe az irányba mozognak? 

Úgy látjuk, hogy vannak új próbálkozások szerencsére, ilyen pl. a Hate Crew székelyföldi NSHC zenekar, őket figyelemmel kísérjük folyamatosan, illetve vagyunk mi, akik majd ezt a vonalat szeretnénk a továbbiakban erősíteni. Ezen kívül szerencsére vannak még régi motorosok, akik fáradhatatlanul terjesztik az igét, mint pl. a Fehér Törvény, akik mellett számos külföldi zenekar is fel szokott lépni.

13., Úgy hallottuk, hogy az Igazságtétel felvállalta a straight edge életmódot. Mi vitt erre az elhatározásra? Miért fontos nektek ez az életforma? 

Igazából a zenekaron belül én képviselem egyedül ezt az életformát, viszont a többiek is támogatnak ebben. Kb. fél éve élek így, előtte láncdohányos voltam közel 10 évig, emellett szerettem a pohár fenekére is nézni. Volt olyan időszakom is, mikor elég kicsapongó életet éltem, amire nem vagyok büszke, viszont az eszméhez mindig hű maradtam. Sokan csak úgy tekintettek rám, mint egy iszákos hülyegyerekre és nem hittek benne, hogy meg tudom csinálni. Az ominózus nap pedig, ami meghozta számomra a végső döntést, egy olyan esemény hatására történt, amit nem felejtek el. Egy barátommal sörözni indultunk munka után (hétköznap), majd jártuk a várost és az Astorián szóváltásba keveredtünk 2 arabbal, akik sörösüvegekkel dobáltak meg minket, majd kést rántottak ránk… Mivel annyira részegek voltunk, hogy nem tudtunk tiszta fejjel gondolkozni és szinte megvédeni sem magunkat, így utólag belegondolva sokkal komolyabb végkifejlete lehetett volna a történteknek. Ekkor döbbentem rá, hogy alkoholmámoros állapotban nem lehet felvenni velük a harcot, ha valamit tenni akarunk, akkor azt csak higgadtan, tiszta fejjel van esélyünk megtenni. Eldöntöttem, hogy az alkohol mellett a cigit is leteszem, hiszen egyébként is éreztem már, hogy rossz hatással van a szervezetemre, nehezíti a légzésem, gátol a mozgásban a sok nikotin. Azóta sokkal jobban érzem magam testileg, lelkileg egyaránt. A kételkedőket és azokat, akik kinevettek, bátorítom, hogy csinálják utánam.



14., Ti sportoltok valamit? Fontos a sport? 

Mindkettőnknek van sportmúltja, én kempóztam évekig, zenésztársam pedig bunyózott. Fontosnak tartjuk a sportot és a sportos életmódot, azonban sajnos elég nehéz beiktatni mostanában a mindennapokba a rengeteg munka és próbák mellé. Basszgitárosunk pedig még aktívan neveli 6 éves kisfiát is mindezek mellett, de mindenkit buzdítunk az egészséges életre.

15., Ha már sport. Érdeklődtök a foci iránt? Jártok meccsekre? Szimpatizáltok a szervezett szurkolói csoportokkal?

Ez a része az életünkből igazából kimaradt, nem igazán foglalkozunk a focival. Vidékiként régebben a helyi focicsapat meccseire ellátogattunk, de ennyiben ki is merült a futball iránti érdeklődésünk. Azt viszont megemlíteném, hogy a hazai rivális fociszurkolók egymás iránti mocskolódásait behozni az NS közegbe nagy hibának tartom, mert csak mélyíti az ellentéteket. Így is elég nagy a széthúzás és nem vagyunk sokan.

16., Szerintetek az elfogadható, ha egy markáns politikai üzenettel bíró zenekar pénzt keres a zenéléssel? 

Határozottan elutasítjuk ezt a fajta hozzáállást mindenkitől. Úgy gondolom, hogy egy ilyen közegben ez nem is igazán lehetséges, akinek pedig ez a célja, az menjen a büdös pi….-ba. Elfogadhatatlannak tartom például, hogy egy idén 10 éves születésnapját ünneplő NS zenekar feloszlik azért, hogy egy igénytelen, szövegileg semmitmondó nemzeti rockot utánzó moslékot adjon ki, amit a közösségi oldalakon pénzért hirdet, hogy ezzel minél több embert elérjen pénzhajhászás céljából, azoknak az embereknek hátat fordítva, akik évekig támogatták őket. Illetve undorítónak tartom azokat az embereket is, akik ebben segítenek nekik.



17., Mi a véleményetek a vallásról? Követtek bármilyen vallást? 

A vallás egy nehéz téma. Világtörténelmünket tekintve a vallás mindig is a legfőbb probléma okozója volt. A legnagyobb háborúk mind a vallás miatt alakultak ki. Rengeteg vallás létezik a világban és sajnos ezek között jópár olyan is akad, amelyek előszeretettel használnak brutális eszközöket saját meggyőződésük, hitük terjesztéséhez! Az embereket rá kell ébreszteni arra, hogy a migránsok által képviselt vallás egyszerűen nem összeegyeztethető az európai kultúrával. Ennek befogadásával Európa pusztulását ítéljük meg magunknak! Ezt nem szabad hagynunk, fel kell emelnünk szavunk ellene, akár a zene segítségével, akár tettekkel! A mi vallásunk pedig a hatecore!

18., Szerintetek milyen ma Magyarországon az élet? Igaza van az ellenzéki pártoknak abban, hogy élhetetlen az ország? 

Sajnos a helyzet egyre rosszabb évről évre. Mi mindannyian átlagos munkásosztálybeli emberek vagyunk, akik napi 10-12 órát gályáznak a megélhetésért és szinte nem jutunk sehova. Nem tudunk 1-ről a 2-re lépni és bizony van olyan, hogy a hónap végén már át kell gondolni, milyen felvágottat vehetünk meg a boltban. Kiutat ebből egyelőre nem látok, tisztességes munkával ma Magyarországon gazdagnak lenni lehetetlen!



19., A baloldaliak állandóan a nemek egyenlőtlenségéről papolnak, hogy a nőket folyamatosan hátrányosan megkülönbözteti a férfiak uralta világ és ezért nem tudnak érvényesülni. Szerintetek is így van ez?

A balliberális oldal agymenései nevetségesek. Egyszerűen helyre kell tenni a szerepeket férfi és nő között. Vannak olyan munkák/dolgok, amiket a férfinak kell elvégeznie és vannak olyan dolgok, amiket a nőnek. Ettől lesz kerek az egész. Mi a hagyományos családmodell hívei vagyunk, ahol egy fehér apa és egy fehér anya fehér gyermeket nevel. Ahol az anyuka nem mond le a gyermekvállalásról a karrierje miatt és az apuka nem hárítja rá a nőre a saját feladatait.

20., Köszönjük a válaszokat! Az utolsó szó a tiétek!

Nagyon szépen köszönjük a felkérést, és hogy alkalmunk nyílt kicsit bemutatkozni nektek. Kövessétek az oldalunkat, hamarosan megjelenik az első dalunk! Üdvözlet minden Bajtársnak! Kitartás! 88


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése