2018. december 19., szerda

Grimfire interjú

Oroszország vitathatatlanul a hazafias hardcore csapatok otthonává vált mára, így igen nehéz kitalálni, hogy ki legyen a következő interjúalanyunk, olyan sok a szuper banda. Blogunk egyik barátja javasolta, hogy nézzünk rá a Togliattiból származó Grimfire-re. Korábban már hallottam a bemutatkozó albumukat a Right Hardcore Crew oldalán és a Slavonic Hardcore válogatás harmadik részét is megvettem már, amin szerepelnek a srácok egy számmal és mivel nekem is eléggé tetszett, amit hallottam, úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépek a Grimfire-rel. Dmitry, a basszusgitáros barátságos hangú válaszában beleegyezett az interjúba, amit alant olvashattok:



1., Üdvözlet! Kérlek mutasd be a zenekart! Mikor indult a banda? Kik a tagok?

Zenekarunk neve GRIMFIRE, bár először "Destroy the Weak" névre kereszteltük, de aztán inkább átneveztük, mert rövidebb nevet akartunk. Kb. 3 éve alakultunk, amikor Anton barátommal úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy zenekart, mert Togliattiban akkortájt nem igazán voltak zenekarok. Találtunk egy bőgőst és egy dobost a baráti körünkből és belevágtunk egy album megírásába. Elég sok ideig tartott, mert valami szokatlant akartunk azokban az időkben. Volt néhány koncertünk is, mielőtt kiadtuk volna az albumot, de utána a srácok úgy döntöttek, hogy kiszállnak a csapatból és egyedül maradtam. Ezek után találtam Nikitát, akit ismertem és meggyőztem, hogy dolgozzon velem. Később egy másik barátom, Vsevolod csatlakozott hozzánk dobosként, én lettem a basszusgitáros és beszállt Roma is, aki akkor még kezdő gitáros volt. Az albumot és az egyszámos lemezünket ezzel a felállással rögzítettük, de később Vsevolod elhagyta a zenekart, így elhívtuk Igort, ő játszik most nálunk.



2., A Grimfire-t a "Right Hardcore Crew" oldalán fedeztem fel, valamint megvan itthon a "Slavonic Hardcore" sorozat 3. része is, így azt gyanítom, hogy van valami közötök az NSHC színtérhez. :) A Grimfire politizálós banda? Kérlek mondj valamit a nézeteitekről!

Hasonló nézetű arcoknak játszunk, ők szeretik a zenénket. A színtéren és az Interneten próbáljuk nem nagyon hangoztatni a nézeteinket, egyszerűen csak azt szeretnénk, hogy meghallgassák a zenénket és a szövegeink által értsék meg nézeteinket.

3., Láttam, hogy a bemutatkozó anyagotok alcíme "Togliatti hardcore". Ha jól tudom, a híres "Lada" személygépkocsikat az ottani "ВАЗ" nevű gyárban állították/állítják elő, tehát a városotok egy nagy ipari központ. Kérlek mesélj valamit, hogy milyen egy ilyen iparvárosban a mindennapi élet!

Régebben az AVTOVAZ volt itt a legnagyobb gyár, majdnem mindenki ott dolgozott, de az most állami gyár, így az ott dolgozók nem keresnek túl jól, így mára az ottani munka lett az egyik legrosszabb meló. Mindennapjainkban nincs sok közünk az AVTOVAZ-hoz.



4., Mivel foglalkoztok a magánéletben?

Magánéletünkben mindannyian mással foglalkozunk: én és Roma egyetemisták vagyunk és mellette dolgozunk, Igor és Nikita csak dolgoznak. Énekesünk tímár, ő érdekes dolgokat csinál. Emellett sportolunk, konditerembe járunk és zenélünk.

5., Hogy vélekedtek Putyin elnökről és rezsiméről? Jobb most az orosz emberek élete? (Elnézést az unalmas kérdésért, de ezt minden orosz zenekartól megkérdezem, mert Nyugaton sokan gondolják úgy, Putyin lesz Európa megmentője, így nagyon szeretném hallani az oroszok véleményét is a dologról.)

Szerintünk Putyin politikáját a politikai elitünk irányítja és ez sérti a társadalmunkat.

6., A "Твой выбор" című lemez az egyetlen Grimfire kiadvány eddig?

A "Твой выбор" volt az első megjelenésünk, utána jött a "За спиной" című single, ezt hallhatjátok a Slavonic hardcore 3-on.



7., Mi az oka, hogy beatdown HC-t játszotok? Hallgattok oldschool HC-t is?

Azért, mert szeretjük ezt a stílust: kemény riffek, breakdownok és "mosh kultúra". Fiatalkorunk óta szeretjük és próbáljuk támogatni ezt a fajta zenét. Igen, szeretjük az oldschool bandákat is, mint pl. Black Flag, Madball, Hatebreed, stb..

8., Sajnos az orosztudásom elég szegényes, így tudnátok esetleg mondani pár szót a szövegeitekről? Miről szólnak?

A szövegeink a modern életről, modern politikai rendszerekről és társadalmi problémákról szólnak. Írunk az népek közötti harcról, modern kórságokról és hogy mindenkinek meg kell védenie a családját, barátait és otthonát.

9., Mely zenekarok befolyásoltak titeket a leginkább? Mik a személyes kedvencek?

Az olyan csapatok, mint a Terrorsphära, Rise of the Northstar, Oroszországból meg a Dassler, Outlaw Heroes Standing, YOU MUST MURDER, stb.. Némelyik csapattal baráti viszonyban is állunk.

10., Gyakran hallom a szlogent, miszerint "Hardcore is more than music" ("A hardcore több, mint zene"). Egyetértetek ezzel? Mi a véleményetek erről?

Igen, több mint zene, egy nagy család, egység, amihez olyan eszmék is kapcsolódnak, mint pl. a straight edge és a hardline.



11., Sok orosz zenekar foglalkozik manapság pogánysággal. Érdekel titeket az ősi hit? Mivel az orosz emberekben mélyen él a pravoszláv egyházhoz kötődő kapcsolat, így felvetődik a kérdés, hogy hogyan viszonyul az átlagember a pogánysághoz?

Igen, támogatjuk a dolgot, az énekesünk, Nikita pogány. Az emberek általában nem kötődnek az egyházakhoz manapság.

12. Magatoknak szervezitek a bulijaitokat vagy akadnak koncertszervező csoportok is felétek?

Van egy saját támogatói csoportunk, ők a Mosh Squad 63; ezek a srácok szoktak járni a koncertjeinkre és érdekli őket a zenénk és a nézeteink.



13., Van valami kontaktotok a Togliattiban működő "mainstream HC" színtérrel? Ők támogatnak titeket?

Nem nagyon vannak mostanában hardcore zenekarok Togliattiban, de mi kapcsolatban vagyunk velük, fesztiválokat és koncerteket szervezünk velük, amennyire ez lehetséges.



14., Támogattok olyan csoportokat, mint a "Firstline" vagy a "Right Hardcore Crew"?

Igen, a barátaink. Támogatnak minket és mi is őket.

15., Dolgoztok valami új anyagon mostanában? Esetleg tervben valami vinyl/ 7" / válogatások /splitek / stb. ?

Az új lemezen dolgozunk most, ami keményebb és lassabb lesz; nem hinnék hogy ez split lemez lesz.

16., Láttam, hogy akad közöttetek olyan, akinek straight edge tetkója van. A zenekar támogatja a sXe életstílust?

Támogatjuk a straight edge eszméjét, de mi nem vagyunk sXe zenekar, mert nem minden tag sXe. A gitárosunk vegán és támogatjuk azt az ideát is.

17., Mivel elég sok sXe srác űz valamilyen küzdősportot, ezért megkérdezem, hogy ti is csináltok valami ilyesmit? Hogyan vélekedtek az ilyen jellegű jobbos sportegyesületekről, mint a PPDM / Father Frost Mode ?

A küzdősport jó dolog, magunk is űzzük, de a fenti srácokról nincs mondanivalónk.



18., Úgy tudom, hogy a demotokat csak letöltés útján lehet meghallgatni, sosem jelent meg CD-n. Támogatjátok a zenék letöltését?

Mi az eszméért dolgozunk. A hardcore nem a pénzről szól. Abban vagyunk érdekeltek, hogy minél többen hallgassák meg a zenénket ingyen.

19., Benne vagytok még valamilyen zenei projektben? Ha igen, melyik bandákban?

Csak én vagyok benne más projektekben is, de ezek más stílusúak (screamo hardcore és metál), valamint szólóban számokat írok különféle stílusokban (pl. hardcore, metalcore, metál).

20., Ezúttal ennyi kérdésem volt, köszönjük a válaszokat! Ha van esetleg valami üzenetetek az olvasóknak, most lehetőségetekben áll elmondani!

Köszönetet szeretnénk mondani az interjúért. Érdekes volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése