2018. december 10., hétfő

Les Eburons interjú

Belgium történelme igen gazdag; rengeteg történelmi személyiséget, tudósokat és művészeket adtak az emberiségnek és mindig is az egyik leggazdagabb európai országnak számítottak. Ha mindezt összevetjük napjaink Belgiumával, a helyzet rettenetes: a terrortámadások és a helyiek elleni inzultusok a mindennapok részévé váltak. Örömünkre szolgált, hogy találtunk mégis olyanokat, akik harcolnak az új világrend ellen és mellesleg zeneileg is aktívak.  A belga "Les Eburons" 2 éve jelentkezett először egy demoval és jelenleg egy nagylemez felvételére készülnek. Alant olvashatjátok az interjút a srácokkal:



1. Szervusztok! Először is kérlek mutassátok be a zenekart! Kikből áll a tagság?

Glenn – Ének
Johnny – Dobok
Nico – Gitárok és basszus

2. Belgiumban nincs túl sok jobboldali zenekar és úgy vélem, hogy ti vagytok az első odavalósi NS Metál / HC csapat. Vannak felétek hasonló bandák? Esetleg van ezekkel kapcsolatotok?

A közismert Les Villains ugyan már nem működik, de mi kapcsolatban vagyunk velük.

3. Hogyan jellemeznéd a stílusotokat? Miért éppen ilyen zenét játszotok?

NS hardcore / metal. Erőteljesen hatottak ránk az olyan bandák, mint a Lionheart, Sepultura, Slayer, Slipknot, Thy Art Is Murder.
Azért játszunk ilyen zenét, mert egyrészt szeretjük ezt a stílust, másrészt mert azt érezzük, hogy a NS színtér is egyre inkább a death / hardcore irányába halad. Keményen és elmélyülten dolgozunk a zenénken.



4. Belgium melyik részéről származtok?

Északról, Koksijdéből.

5. Skinhed zenekarnak tartjátok magatokat? Vagy hogyan címkéznétek magatoknak?

Mivel ketten a tagságból hosszú hajúak, nem neveznénk magunkat skinhead zenekarnak, sokkal inkább az NS mozgalom tagjainak mondanánk magunkat.



6. Belgiumban rengeteg hardcore banda van a "mainstream" HC színtéren. Látogattok ilyen koncerteket? Vannak kapcsolataitok a nem politizálós zenekarok tagjai között? Vagy ezek inkább antifák?

Meglátogathatunk HC bulikat a móka kedvéért, de nem igazán lehet ott NS arcokra lelni. A legtöbb kapcsolatunk az Oi!/skinhead színtérről van.

7. Mivel számaitok franciául íródnak, kérlek meséljetek valamit az identitásotokról! Vallonoknak tartjátok magatokat? Vagy belgának?

Belgáknak és keltáknak tartjuk magunkat leginkább, ezért is választottuk a "Les Eburons" nevet, ami egy kelta belga törzs volt jóval azelőtt, hogy a mai Belgium határait meghúzták volna; ez az ami igazából számít a legvégén. Bár nacionalisták vagyunk, mégis hiszünk az ország fontosságában, néha kicsit jobban is, mint a nemzetében. Igaz hazafiak vagyunk.



8. Belgiumon belül régebben feszültség volt a vallonok és a flamandok között. Ez még mindig észlelhető?

Továbbra is van feszültség. A politikai dolgokon túl, egy franciául beszélőt északon nem mindig látnak szívesen. A jó hír, hogy amíg valaki törekszik az integrációra, addig a flamandok igen megértőek tudnak lenni.

9. 3 éve jártam Brüsszelben és azt tapasztaltam, hogy a városban uralkodó viszonyok reménytelenek egy európai embernek. De mi a helyzet az ország többi részével? Vannak olyan régiói az országnak, amit még nem árasztottak el a nem európai tömegek? Hogyan látjátok a jelenlegi európai helyzetet a bevándorlási krízis kellős közepén?

A nagyvárosokat elárasztották a muszlim bevándorlók, főleg Brüsszelt, ami egy társadalmi és identitási katasztrófává vált. Rengeteg az igazságtalanság a fehér/ keresztény belgákkal szemben. A helyzet sokszor reménytelennek érződik, de egyre több embernek nyílik fel a szeme, főleg a terrortámadások hatására.

10. Milyen volt a helyi színtér reakciója a zenétekre? Szerették a demotokat?

Nagyon jó fogadtatása volt a demonknak és már az albumot is sokan várják.



11. Kérlek meséljetek a belga jobboldali mozgalomról! Milyen egy belga nacionalista élete manapság?

Hervé Van Laethem, aki remek aktivista és igaz hazafi, egyben a "Nation" nevű politikai mozgalom vezetője is. Sokan lenézik, de egyre több fiatal hallgat rá, a "Nation" egyre nagyobb lesz minden évben.

12. Mely zenekarok befolyásolták a stílusotokat a legjobban?

Lásd a 3. kérdést.



13. Hallgattok más NS metál vagy HC bandákat? Vannak kedvenceitek?

A You Must Murder talán a legnagyobb kedvencünk.

14. Kérlek mondjatok valamit a soron következő nagylemezetekről! Hány szám lesz rajta? Hűek maradtok a "régi" stílusotokhoz?

Körülbelül 12 szám lesz rajta. A helyzet az vele, hogy sajnos késünk a felvételekkel, mert a dobosunknak megműtötték a hátát, így csak januárban tudunk további híreket mondani a dologról.



15. Melyik kiadó fogja kiadni a lemezeteket?

Erről még nincs hír.

16. Vannak jövőbeli terveitek a zenekarral? Talán egy 7" kislemez? Vagy válogatáson történő szereplés?

Valószínűleg csak egy CD és egyéb Youtube-on (vagy egyéb megosztós platformon, ugyanis a "Destruction" című számunkat nemrég letiltotta a YT) történő megjelenés.

17. Szurkoltok valamilyen focicsapatnak? Mi a véleményetek a focihuliganizmusról?

Nem igazán szurkolunk. Nincs bajunk a huligánokkal, amíg nekik sincs bajuk velünk.



18. Ha valaki zenekari cuccokat akar venni tőletek (pl. a demot), hogyan érhet el Titeket?

A Facebookon keresztül. Csak írjatok egy üzenetet!

19. Mondjatok valamit a szövegeitekről!

Némelyik a harcunkról szól, melyet nacionalistákként vívunk a világban bennszülött európaiként de egyben emberi lényként is. Azt akarjuk, hogy a zenénk lelki támasz legyen azoknak, akik valamilyen szinten meg nem értettnek érzik magukat, legyen ez egy egyén vagy csoport. Számunkra fontos, hogy célokat jelöljünk ki az életben, hogy emlékezzünk a kétkezi munka és a családalapítás fontosságára.

20. Azt olvastam  Facebookon, hogy identitárius zenekar vagytok. Ez azt jelenti, hogy támogatjátok a Generation Identitaire-t?

Igen, támogatjuk.


21. Ezek voltak a kérdéseim mostanra, köszönöm a válaszokat; ha van valami mondanivalótok az olvasóknak, akkor itt van rá a lehetőség!

Biztosítanunk kell fajtánk létét és a fehér gyermekek jövőjét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése