2009. június 12., péntek

If We Die Tomorrow (2009)


If We Die Tomorrow (2009)

Pár napja megjelent az I.W.D.T. zenekar albuma, ami 666 darabra lett limitálva. A 16 (15+intro) számos, 32 perces lemez az OPOS – Recordsnál jött ki. No, de térjünk is a dolog zenei részére…
A lemez egy gagyi introval indul, ami szerintem csak azért kerülhetett ide, hogy azért egy bevezető is legyen… A lemez első dala egy komplex szerzemény (Open Your Mind), darálós gitártémákkal, grind dobbal, visításokkal és erős HC szerű énekkel. Igazából, ebből a nótából már ki is derül, hogy mire számíthatunk a továbbiakban. A lemez egyik legerősebb dalát tették a német arcok legelőre. A következő pár számból a srácok visszavették a kezdeti lendületet, itt találkozhatunk remek csordavokálokkal, beatdown témákkal. A dob és a gitárok remek összhangban vannak egymással, a gyors és középtempós váltások is el vannak találva.
A hetedik dal szintén erősre sikeredett, ez a Dirty whore. Ez egy klassz Metalcore szerzemény, dallamos énekkel megspékelve, ami engem kicsit az Eternal Bleeding dallamos vokál témáira emlékeztet. Ill. a lemeznek van egy kis Brainwash íze is. Angol szövegű számokat találhatunk a lemezen, egy kivétellel, ez a Wacht Auf, egy szintén pörgős, gyors szerzemény. Az énekes kifejezetten jól játszik a hangjával. A dob és a gitár, mint említettem fentebb határozottságot sugall, tudják, mit csinálnak a német zenészek!A lemez vége felé haladva szerencsére megmarad a számok jó hangulata, összetettsége és a dallamosabb zenei témák is előkerülnek.
Ezt a lemezt bátran tudom ajánlani a zúzós zene kedvelőinek. Ezen a lemezen mindenki megtalálja az ínyére valót, Hardcoret, Punkot, Metalt. Reméljük itthon is kapható lesz a közeljövőben.

Az elkövetkezendőkben Blogunk tervez a csapattal egy interjút, addig is csekkoljátok a myspace adatlapjukat, ahol meg is hallgathattok pár számot a lemezről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése