2017. november 5., vasárnap

Death Penalty interjú

Hosszú évek után újra interjút teszünk közzé a blog hasábjain. Első alany a méltán népszerű topo orosz NSHC zenekar, a Death Penalty, akik szupergyorsan válaszoltak a kérdéseinkre. Nagyon érdekes válaszokat kaptunk, ami remélem, hogy mindannyiótok érdeklődését felkelti az orosz mozgalom és szuper bandái iránt! Újítás a blog életében, hogy az angolul vagy németül készült eredeti interjúkat is fel fogjuk tenni ezentúl az oldalra (sajnos a régebbieket már nem találjuk), hogy esetleges külföldi olvasóink is találjanak valami érdekeset.



1., Először is meséljetek a zenekar keletkezéséről! Mikor és miért alakították meg a bandát?

Üdv neked és minden fehér nacionalistának! Mi vagyunk a Death Penalty zenekar. Csapatunkat több mint 10 éve alapítottuk. Első bandám neve „Destroy Moscow” volt, amiben ska/punk/R.A.C. számokat írtunk skinheadekről, lányokról és fociról. Fiatalok voltunk, pozitív és vidám zenét játszottunk. Évekkel később átfogalmazódtak bennem a dolgok, sXe lettem és egy komolyabb zenekarba kezdtem, így az egész koncepció, a szövegek és a hangzás is megváltozott.

2., Miért választottátok ezt a nevet?

A nevünk a nemzetünk ellen elkövetett bűnökkel (drogkereskedelem, fajárulás, pedofília, iszlamizáció, a családmodell lerombolása, stb.)  kapcsolatos kérlelhetetlen hozzáállásunkat fejezi ki.

3. Hogyan írnátok le a zenéteket?

Az igazság hangja. A zenének motiválnia kell bajtársainkat, hogy soha ne adják fel és mindig higgyenek a saját igazukban, valamint szeretnénk fontos gondolatokat is beleszőni a muzsikánkba azoknak, akik csak most léptek sorainkba. Nem szabad a zene jelentőségét lebecsülni; ahogyan te is nagyon jól tudod, a legtöbbünk pont általa keveredett közénk és lett eggyé velünk.
Ha a zenei irányzatunkra vonatkozott a kérdés, akkor -ahogy hallhatod is- nem csak egyféle stílusban utazunk. A korai dalaink az oldschool hardcore-hoz hasonló oldschool riffeket tartalmaztak; mostanában szerintem érdekesebb zenét játszunk: technikásabb, metalcore hatású minőségibb számokat írunk. Valószínűleg az ilyen változások abból is adódhatnak, hogy a zenekar felállása többször is változott és minden új tag próbált beletenni valamit saját magából a hangzásba.

4. NS zenekar vagytok? Hogyan jellemeznétek a politikai nézeteiteket?

Alapvetően mindannyian NS-ek vagyunk, de ha kicsit jobban belemélyedünk a dologba, akkor mindenkinek megvan a saját véleménye bizonyos dolgokról, de ez teljesen normális. Néha nem értünk egyet egymással, vitatkozunk, de továbbra is jóbarátok vagyunk, akiknek közös az ellensége.  Nem hiszem, hogy mindig bele kell mélyedni a politika minden egyes bugyrába, mert megosztó lehet. Most különösen fontos, hogy egységesek legyünk, mert az országunk a forradalom peremén áll. Mi mindannyian látjuk ezt és hiszünk a nagy változásokban.

5. Jelenleg számos NS és nacionalisa HC banda létezik Oroszországban. Hogyan vélekedtek erről a „robbanásról”? Hány NSHC zenekar működhet nálatok most?

Szerintünk ez nagyszerű dolog. Semmi rossz nincs abban, ha a mozgalom lépést tart az idővel és ez zeneileg is így van. 15 éve rengeteg RAC csapatunk volt; most a hardcore-ba ment át a zenei stílus, amit a fiatalabb generáció pozitívan fogadott, hát akkor miért is ne? Az egyetlen kivétel az úgynevezett „jobbos rap”. A rap egy nagy szar, ne feledjétek! Manapság már nem olyan népszerű ez Oroszországban, mint 4-5 éve volt és szerintem ez így is van rendjén. Napjainkban legalább 8-10 rendszeresen fellépő NSHC banda működik.

6., Együttműködnek a jobbos HC zenakarok egymással?

Persze. A legtöbb NSHC bandával baráti a viszonyunk, és nagyon örülünk neki, ha egy színpadon játszhatunk velük.

7., Mi a véleményetek a jelenlegi ukrajnai helyzetről? Támogatjátok a konfliktusban résztvevő valamelyik felet? Vannak olyan értesülések, amik szerint fehér nacionalisták is küzdenek mindkét oldalon. Ez igaz?

Ellenezzük a testvérháborút. A Putyin vezette politikus köcsögök arra kényszerítették a két testvérnépet, hogy a fegyvereiket egymás ellen fordítsák. És igen, igaz, pár igen „okos” nacionalista elment megvédeni a haza becsületét és szabadságát... az ukránok ellen... az ukránok földjén... Ezek az idióták lemészárolják a testvéreiket ahelyett, hogy az igazi ellenség ellen harcolnának, akik a testvérgyilkosságba kergették őket: a korrupt katonai vezetőktől kezdve egészen a kormányban ülő politikusokig.
A mértéktartó gondolkodású oroszok és ukránok között továbbra is testvéri a kapcsolat, mindkét fél nagyon jól tudja, mi is ennek a háborúnak az oka: a kormánynak mindig kell valami külső ellenség, ha el akarja vonni a figyelmet a belső problémákról.

8., Milyen a mindennapi élet Oroszországban?

Van erre egy egyszerű szavunk: „pizdets” , ez magyarul annyit tesz, hogy „elbaszott”. A törvényeink visszahozták a szovjet időket. Manapság mindenkire jut egy rendőr, ahogy elnézem. Totális ellenőrzés és tilalmak mindenfelé, nem mondhatjuk ki, amire gondolunk. Börtönbe kerülhetsz akár egy intoleránsnak minősített internetes kép like-olása miatt is, ami persze csak ürügy és nem indok, ugyanis minden ellenállót be akarnak börtönözni.

9., Magyarországon számosan úgy gondolják, hogy Putyin egyfajta „új Hitler”; ennek ellenére sok orosz forrásból hallottam, hogy Putyin rezsimje elnyomja az ottani nacionalista és NS mozgalmakat. Mesélnél egy kicsit erről?

Gondolom ez az általa vezetett agresszív külpolitikának köszönhető. Mi is hallottuk ezt már más európai nacionalistáktól is, de ez tévedés. Inkább új Sztálin ő, mint Hitler. Semmit sem tesz a saját nemzetéért: 22 milliónyian élnek mélyszegénységben a népünkből; nincs semmiféle migrációs politika és ennek eredményeképpen a népnek nincs nemzeti identitása sem; az orosz nemzethez való tartozás bármiféle kinyilatkoztatását keményen elnyomják; rengeteg a politikai fogoly; számunkra ő tehát az egyes számú közellenség. Hiszünk abban, hogy előbb-utóbb eljön a mi időnk, a gonosz elbukik és minden bajtársunk kiszabadul.

10., Könnyű felétek demonstrációkat, megmozdulásokat, koncerteket, stb. rendezni?

Nem, egyáltalán nem. Majdnem minden koncerten rendőri jelenlét van és a legtöbb próbálkozás ilyen esemény megszervezésére rossz véget ér, főleg a fővárosban, Moszkvában. Gyakran törnek be az ütőkkel és sokkolókkal felfegyverzett tetű rendőrök a klubokba, hogy egy kis „népnevelést” tartsanak a megjelenteknek. Sikeres rendezvényhez totális titoktartás kell, sok barátunkat nem is tudjuk megmozgatni, mert a buliról se tudnak.

11., A világ jelenlegi politikai helyzete igencsak kiélezett. Hogyan vélekednek az orosz NS-ek és nacionalisták az amerikai-orosz feszültségről? És mi a véleményetek az észak-koreai krízisről?

A vélemények eltérőek. Szerintem ezek a problémák nem lényegesek számunkra. Ez az egész egy óriási színjáték a tömegeknek, akiknek igényük van arra, hogy úgy érezzék, mintha bevonnák őket a nagy nemzetközi problémák megoldásába, miközben habzó szájjal hirdethetik patriotizmusukat és az országuk iránti elkötelezettségüket, de mindezzel csak a saját kormányaikat támogatják automatikusan. Szerintem a nemzeti és faji problémák továbbra is a legfontosabbak a hazámnak és Európának; minden nacionalista számára a legfőbb ellenség a határokon belül található. Ha a harmadik világháború elkerülhetetlen, akkor a fajra és nemzetre fektetett alapelveket fogom követni: biztosítani kell a fehér nemzetek létét.
Nem igazán foglalkoztat Észak-Korea; ők egészen biztosan nem a MI ellenségeink és biztos vagyok abban is, hogy egy fehér érdekeket védő kormánnyal jó viszonyban lennének.

12., Mik a terveitek a zenekarral? Esetleg valami új kiadvány?

Az elnyomás ellenére sem állunk le és további számokat fogunk felvenni. Fő tervünk most egy teljes album megírása. Sajnáljuk, hogy mostanság olyan kevés új dalt rögzítettünk, az előző év sajnos meglehetősen megnehezítette a dolgokat, de ígérjük, hogy mindent megteszünk azért, hogy egy minőségi és robbanékony albumot rakjunk össze.


13., Szerinted mik most a legjobb orosz csapatok?

Mindegyik bandának megvan a saját, egyedi hangzása, az ízlések különbözhetnek. Szerintem a legjobbak a következőek:  Трезвый Заряд, Инсургент,  Right Choice, Презумпция Невиновности, YMM, Shoot on Sight és persze a Death Penalty.

14., Tudsz valamit a magyar mozgalomról?

Igen, sőt, éppen egy közös kiadványt tervezünk egy igen ismert magyar bandával. Szertem a magyar NSHC színteret, a Fehér Törvény és a Voice of Justice a kedvenc zenekaraink. Elég sokat írtam sXe blogokra Petrovszki Attiláról, mert szerintem ő rengeteget tett az NS, a sport és a sXe propagálásáért. Tudjuk, hogy az országotok azon kevesek egyik Európában, ami megpróbál ellenállni az EU által kényszerített migráns- és menekülthullámnak. A zenekar részéről boldok lennénk, ha egy nap játszhatnánk dicső hazátokban! Végül még hozzátenném, hogy voltak Moszkvában tanuló NS barátaink is, akikkel sajnos megszakadt a kapcsolat – ha olvassátok ezt srácok, akkor keressetek minket!

15., Ha esetleg lenne még valami hozzáfűznivalótok vagy bármi az utolsó szó jogán, akkor itt a lehetőség!

Maradjatok meg fehérnek, higgyetek az igazatokban! Utasítsátok vissza a hedonisztikus életvezetést és váljatok olyanokká, akikre az őseitek is büszkék volnának!
Hallgassátok a Death Penalty-t és támogassátok a színteret!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése