2017. november 20., hétfő

H8Machine interjú



Új interjú érkezik kicsiny blogunk hasábjain, ezúttal a színtér egyik legnagyobb veteránjának számító H8machine énekesét, Dennis-t kaptuk el egy pár kérdésre. Köszönet az Urban Rage Streetwearnek az interjú létrejöttéhez nyújtott segítségért!

1., Először is, kérlek mesélj valamit a kezdetekről! Miért és mikor alapítottad a zenekart?

Azt hiszem 2000-ben alapítottam a H8machine-t és még abban az évben adtuk az első koncertjeinket is és 2001-ben jtt ki a „Cheated” című CD-nk.


2., Miért változtattad meg a zenekar nevét Dying Breed-ről H8machine-ra?

Nem változtattam meg, az egy teljesen más zenekar, nem is értem, miért gondolják állandóan, hogy megváltoztattuk a nevet. Az előző dobosom, akivel alapítottam a Dying Breedet, már nem tudott koncerteken fellépni többé. Mivel azt éreztem, hogy ezt együtt kezdtük, már nem akartam tovább csinálni nélküle, így inkább alapítottam egy új bandát.

3., Hogyan jellemeznéd a zenéteket?

Hardcore zenekar vagyunk, ami nem összetévesztendő egy metalcore bandával. A régebbi anyagaink egyfajta fejlesztett régivágású New York HC stílusban szóltak, de azok sem voltak metálosak. Az újabb dolgainkban több breakdown és csordavokálos rész van.




4., Mivel a H8machine szövegei nem olyan szókimondóak, mint a többi amerikai csapaté, ezért megkérdezném, hogy a H8machine NS banda? Esetleg mesélnél a politikai nézeteidről?

Jelenleg a H8machine élőben pár igen tehetséges európai zenésszel kiegészülve tud csak föllépni, akik bevállalták, hogy koncerteznek velem, ezért az ő nevükben nem beszélhetek. A dalokat illetően én írok egyedül szövegeket a zenekarnak. A Dying Breed kiadvány után körültekintőbb lettem a különböző jogi eljárások miatt, amivel azok szembesültek, akik árulták vagy netán csak birtokolták a lemezt. Szerintem semmiféle nemes ügyet nem tudsz úgy szolgálni, ha sitten ülsz. Amikor a H8machine elindult, rengeteg zenekar írt „tiltott témákról” dalokat. Ha bármiben szeretnél fejlődést elérni, akkor szélesebb látókörre van szükség. A H8machine témái olyan dolgok, amiket mozgalmon belül és kívül is meghallgathatnak és esetleg azonosulhatnak is vele.


5., Volt régebben pár remek projekted a múltban, mint pl. a Downright Hateful. Csinálsz esetleg most is valamilyen zenei projektet?

Mostanában vettem fel pár éneksávot a francia RoundH8-nek és a Thrima/Old Firm közös lemezre is.



6., A jelenlegi amerikai WP színtér nem éli aranykorát, rengeteg csapat oszlott fel és a mozgalom aktivitása sem éri el a '90-es évekét. Hogyan vélekedsz erről?

A kései '90-es, korai 2000-es évek voltak az amerikai zenei színtér legjobb évei. Rengeteg zenekar volt a Panzerfaust kiadónál, és amikor az megszűnt, a csapatok, koncertek és a mozgalom is vele együtt tűntek el. Szerintem ez is azt mutatja, hogy rengetegen csak a szórakozásért és a koncertekért vettek részt ebben. Azoknál a keveseknél, akik maradtak, világosan látszik, hogy erősek és ők hisznek igazán az elveikben.

7., Miután Donald Trump megnyerte a választásokat, óriási feszültség támadt az amerikai társadalomban. Hogy vélekedsz a jelenlegi amerikai helyzetről? Támogatsz valamiféle aktivizmust?

Az amerikai szituáció meglehetősen robbanékony. Azzal, hogy Trump elnök lett, a baloldal teljesen elvesztette az eszét; meggyőződésük, hogy ő rasszista, homofób, stb., ami nagyon távol áll a valóságtól. Trump semmivel se különb az előző elnököknél, ő is csak egy eszköz. A jelenlegi kiélesedett helyzet miatt bármiféle nagyobb csoportban végzett aktivizmus majdnem egyenlő a halálos ítélettel. A kormányzat mindent tőle telhetőt megtesz bármiféle fehér nacionalista aktivizmus elpusztítására. A magányos farkas stratégia a legjobb.

8., Milyen manapság egy fehér nacionalista mindennapi élete az Államokban? Aktív vagy politikailag? Ha igen, akkor nehéz demonstrációk, megmozdulások, koncertek, stb. szervezése felétek?

Lásd a feljebbi választ.

9., Mivel a H8machine azok között a csapatok között volt, aminek a legnagyobb hatása volt a nacionalista HC színtérre, gyanítom, hogy érdeklődtél és benne is voltál valamilyen szinten a Jersey-i HC színtérben. Mely zenekarok befolyásoltak a kezdeti években?

New Jersey-ben nőttem fel. Egy rövid, 15 perces vonatútra laktam New York City-től. Nagyon sokáig minden vasárnap bejártam a CBGB koncertjeire. Majdnem minden elképzelhető régi hardcore bandát láttam. A legnagyobb befolyást HC zenei színtérről rám az olyan bandák tették, mint Judge, Turning Point és a Cro-Mags. Talán a Judge volt a legjelentősebb zeneileg és az éneket tekintve, ez talán hallható is némely felvételemen.



10., A H8machine meglehetősen ismert a „normál” HC színtéren is. Voltak/vannak kapcsolataid „mainstream” HC bandákkal?

HAHA, igen, belebotlok néha olyanokba, akik mainstream bandákban vannak. Szerintem ez amolyan „ne beszéljünk politikáról, de szeretjük a zenédet” dolog.

11., Igencsak kiélezett a helyzet manapság a világban. Hogy látod te és az amerikai NS-ek/nacionalisták ezt? Mi a véleményed az észak-koreai válságról?

Az orosz-amerikai feszültséget felfújja a média. A baloldal az oroszokat okolja Trump választási győzelméért, stb.. Ez mind lószar. Ami Észak-Koreát illeti: mi a totális világuralom legfőbb akadálya? Egy olyan ország, ami nem illeszkedik bele és nem akar a része lenne annak a rendszernek, amit a globalisták teremtettek. Az Egyesült Államokról köztudott, hogy megbuktat politikai vezetőket, hogy az amerikai mintát elhintse mindenütt. Szerintem az észak-koreai szituáció is erről szól. Semmit sem tudunk arról, hogy mi folyik ott és ez zavarja a globalistákat.

12., Mik a terveid a zenekarral? Esetleg terveztek valami új kiadványt?

Tavaly megjelentettünk egy lemezt, „Fighting Solves Everything” címmel. Reményeim szerint írok még további új anyagot és lesz pár fellépésünk a következő évben Európában.

13., Követed a mostani amerikai zenei színteret? Van olyan amerikai WP zenekar, ami szerinted érdekes lehet?

HAHA , miféle zenei színteret?

14., Tudsz valamit a magyar mozgalomról?

Voltam ott pár éve, de nagyon kevés emlékem van róla, mert mindenki itatni próbált. Erős emberek vagytok és nagyon remélem, hogy visszatérhetek egy nap!

15., Ha esetleg valami mondanivalód maradt az utolsó szó jogán, akkor kérlek tedd meg!

Ezt a témát már felvetettem a legutolsó lemezen is abban a számban, aminek az a címe, hogy „Whose side you on?”. Kérnék mindenkit, hogy ne viseljétek a balos, antifa bandák pólóit, mint pl. a Hatebreed vagy a Madball, csak azért mert a zenekarok nevében benne van a „hate” kifejezés vagy olyan dolgokról énekelnek, amikkel esetleg egyetértetek. Ezek az emberek antifák. Állandóan ezt látom a koncerteken és megőrülök már tőle. Az oké, hogy értékelitek egy zenekar muzsikáját, de ha olyan zenekari jelképet (vagy pólót) hordasz, ami a halálodig harcolna veled a nézeteid miatt, akkor álszent vagy. Ha az ő ruházatukat hordod, akkor azt reprezentálod, amiben ők hisznek.
Köszönöm az interjút! Harcoljatok tovább!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése