2009. január 21., szerda

Armed For Battle – My Life, Your End (2007)

xAFBx - My Life, Your End

Az Armed For Battle zenekar bemutatkozó lemezével szeretnék most foglalkozni, bemutatni nektek. A 2007-es album a kedvenceim közé tartozik. Zenéjük sokat fejlődött a 2005-ös „Count Your Lies” óta. A sok belassulós, közép és lassú tempós rész néhol már unalmassá tette az EP hangzását, de itt már odafigyeltek erre és ügyesen megoldották a zenei részeket! Ez az anyag senki számára nem lesz csalódás.

Rendkívül erőteljes Hardcore-t játszanak metál beütésekkel. A több, mint fél órás lemezen tíz számot hallhatunk, amiből az egyik egy intro és egy instrumentális szerzemény. Az EP-ről feltoltak 2 számot: a „Seeing Is Denying-et” és a „Count Your Lies-t”. Tettek bele pár újítást, de sokkal nem lett jobb, mint az EP-n. Az EP-n a dob metál hangzása jobb volt szerintem( a banda szerepel a Stronger Than All (2008) split cd-n a Winds OF Plague és a Loyal To The Grave társaságában és itt újra hasonló dob soundot használnak, mint az EP-nél ) . Ami viszont feketepont a zenekarnak, az, az hogy a „Feeding Off Your Weakness” c. dal már nem kapott helyet a korongon. Szerintem nagyon jól megállná a helyét itt is, erről a számról készült a zenekar klipje is. Komor dallamok, erőteljes dob, remek basszus - bár ez lehetne kicsit magasabb és hangosabb, de alapjában véve nagyon tetszik ez a keverés – jellemzi a lemezt. A gitárok nagyon mocskos hangzásban játsszák a „parasztos” Hardcore-t és a rá épülő metál elemeket. Tony hangja agresszív és őszinte. Hol magas, hol pedig mély üvöltözései színessé teszik a zene ezen szekcióját. A szövegek bemutatják a renoi zenészek életét. Határozott stílusban ostromolják a világot, szólnak még: a Straight Edge-ről, csalódásokról és még üzennek is a „Fuck You Geraldo” c. dalban. A lemez legerősebb dalának a „Trust And Believe-t” tartom.

Aki szereti az amcsi Metalcore zenét, annak semmiképp nem lesz csalódás a ”My Life, Your End”! „This is my life, your fuckin’ end…”


Myspace: http://www.myspace.com/xafbx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése