2009. január 20., kedd

More Than Life - Brave Enough To Fail (2008)


More Than Life - Brave Enough To Fail


Még a nyáron találtam egy albumot, ami első hallásra nagyon bejött, ez pedig a More Than Life „Brave Enough To Fail” című lemeze. Tavaly készítették el bemutatkozó lemezüket az angol fiúk.

Fülbemászó dallamok, metal riffek, pörgős dob, csordavokál és az old School Hardcore-hoz elengedhetetlen punkos, „hisztérikus” kiabálás mellett dallamos ének jellemzi a 6 számos, kicsivel több, mint negyed órás albumot.

A cd egy introval kezdődik. Ebben a gitár az AC/DC rockos hangzására emlékeztet. Hallhatunk még benne hegedűt is. A lemez egyik legkomplexebb dala a „Faceless Name”. Az összes dalt pörgés jellemzi, néha egy-két középtempós, belassulós rész váltja ezeket. A fent említett „hisztérikus”, kiabálós részeket remekül kísérik metálos gitár témák. Mindenképp kiemelném még így a végére a „Fear” című számot, ami a kedvencem Dodge city-i srácoktól. Itt is melodikus, metál riffek váltakoznak és még tiszta gitár hang is van. A szöveget pedig nagyon jól kiemeli az énekes fájdalmas üvöltözése a nóta végén.

Rendkívül színes anyagnak lehet fültanúja, aki meghallgatja ezt az albumot. Személyes nagy örömre a zenekar készíti új cd-jét, ami remélem, hogy még az idén megjelenik.


Myspace: http://www.myspace.com/morethanlifehardcore

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése