2018. július 29., vasárnap

Disciplina NSHC interjú

Régebben nem nagyon hallottunk NSHC zenekarokról Kolumbiában, sőt, igazából 2-3 RAC bandán kívül nem sok csapatot ismertünk az országból, így bombaként robbant a zenekar idei bemutatkozása. A demo nagyszerű, igen nyers és erőszakos zenét tartalmazott, aminek a képi világa egyből egyértelművé tette, mire is számíthatunk világnézetileg. Nagyon örültünk, amikor a zenekar megkeresésünkre egyből pozitívan reagált egy velük készítendő interjúra. Íme a szókimondó és nyers Disciplina Kolumbiából!

 
1. Kezdjük a szokásos kérdésekkel: kérlek mutasd be a zenekart! Mikor és miért alakítottátok a csapatot? Kik a tagok? Melyik régióból származtok?

A Disciplina NSHC 2018. januárjában született meg, miután kb. egy éven át kerestük a megfelelő tagságot a bandához, mert erős volt bennünk a nyomás és a szükséglet aziránt, hogy a radikális NS Terror Edge gondolatvilágát és a fehér nyugati kultúrát képviseljük hazánkban, ugyanis az NS iránt hajlamot mutató csoportosulások és szervezetek általában skinheadek vagy alkoholisták vagy összeegyeztethetetlenek az ideáinkkal és az eszmével, így ezeket nem támogatjuk. Fehérek egy kis csoportja vagyunk (az európai hátterű emberek kisebbségnek számít Kolumbiában), radikálisok, antialkoholisták, akik nem csak megvédik, de meg is élik a világnézetüket. A tagság személyazonosságát csak a bajtársak egy kis csoportja ismeri; hatan vagyunk: két énekes, két gitáros, egy basszusgitáros és egy dobos. Bogotába, a Colombia Distrito Capital-ba (Kolumbia fővárosi körzete, a ford.) valósiak vagyunk.

2. Ez a típusú zene meglehetősen szokatlan a dél-amerikai NS színtéren, korábban csak RAC bandákat ismertünk a régiódból. Miért játszotok ilyen súlyos zenét? Milyen volt a színtér reakciója?

Dél-Amerikában vagy bármely területileg nem európai országban létrehozni egy nem csak szimplán hazafias, hanem a vérségi gondolaton is alapuló szervezetet meglehetősen bonyolult, ezért is alakulhatott úgy, hogy az itteni zenekarokat inkább a hollywoodi filmek nácijai inspirálták és nem az NS vagy a fehér nacionalizmus. Szerencsére a DISCIPLINA egy teljesen más jellegű testvériség magjából született, ahol a tagok inkább a hardcore és a metál felé köteleződtek el. Általánosságban a reakciók pozitívak voltak, főleg külföldről, de ért pár kritika ilyen „hollywoodi náciktól“ is, de ez nem zavar minket. Hogy szeretik-e vagy sem ezek a „neonácik“ a bandánkat, az mellékes, mert nem ők a közönségünk, mi a mieinknek zenélünk.



3. Szinte semmit se tudunk a kolumbiai színtérről. Kérlek mutassátok be nekünk! Vannak ott más zenekarok is? Hány ember van a mozgalomban?


Ahogy már említettem, a mozgalmak zömét a zsiványwoodi filmek által befolyásolt skinheadek alkotják, de a Disciplina nem tartozik ezekhez a csoportokhoz, sem ahhoz a körhöz, amit ők „színtérnek“ neveznek. A Disciplina csak olyan kis alakulatokat fogad el szervezetként vagy mozgalomként, amik a fent említett „neonáci“ megnyilvánulásoktól elzárkóznak. A mozgalmat sXe-ek, radikálisok, az NS, a fehér nacionalizmus és a népi túlélés hirdetőinek (mint pl. az afrikai búrok) hívei alkotják. Megvédjük a Nyugat hagyományos értékeit és szembeszállunk a fehér genocídiummal, a kulturális marxizmussal és ennek minden beteges aspektusával. Bár statisztikailag nézve kisebbség vagyunk az országunkban, küzdünk a fajtánk túléléséért.

4. Ti egyébként NS/WP bandának valljátok magatokat? Vagy csak egyszerűen kolumbiai nacionalistáknak? Kérlek fejtsétek ki nézeteiteket!

Tökéletesen tisztában vagyunk a vér és föld nacionalizmuson belüli egyensúlyával. Szeretjük szülőhazánkat, de sokkal jobban számít az ereinkben folyó vér. Kimondottan WP zenekar vagyunk, de gyönyörű anyaföldünk, Kolumbia megvédést sem hanyagoljuk el. Napjainkban a fehér ellenállás rettenetesen szükséges lenne, hogy megelőzzük fajtánk kiirtását, így a fehér embernek a nép és a kultúra, illetve a hagyományok megőrzésére kellene jobban összpontosítania a nagyvilágban.




5. Gondolom nem túl egyszerű Kolumbiában ilyen jobboldali nézeteket vallani. A bűnözői csoportok és a baloldali gerillák uralják a fél országot. A mindennapokban gyakran szembesültök ezzel? Veszélyes NS-nek lenni Kolumbiában?

Először is, mi nem vagyunk se jobb- se baloldaliak; szerintünk ezeket a dolgokat ugyanaz a gonosz találta ki és ellenőrzi mind a mai napig, amit mindannyian jól ismerünk. Egyébként meg igen, a bűnözés mindenütt jelen van; a baloldaliak óriási, fegyveres erővel is megtámogatott politikai hatalommal bírnak, de ez se nem fenyeget, se nem félemlít meg minket; semmiféle tiszteletet nem érzünk irántuk, a legpitibb drogkereskedőtől a gengsztervezérekig bezárólag. A kábítószerkereskedők, a dzsungelben lapuló gerillák, a képviselőházban ülő egykori „progresszív“ gerillák mind csak a pénzhatalom kiszolgálói és így mindannyian az ellenségeink; inkább ők féljenek tőlünk, mint mi tőlük.



6. A kilencvenes években Kolumbia volt a világ drogközpontja. Mi a helyzet ezzel manapság? A színtéren belül vannak problémák a drog miatt?

A drogok előállítása, használata, a velük való kereskedelem mind a mai napig lappangó probléma az országban, de még a „neonáci színtéren“ is, azonban a mi straight edge NSHC színterünkön nem; itt nincs helye drogoknak, alkoholnak és még a dohányzásnak sem.

7. Úgy vélem, hogy a mindennapi élet Kolumbiában elég kemény lehet. Kérlek mesélj valamit a kolumbiai mindennapokról! Mik az ország legnagyobb problémái jelenleg?

Az élet nem olyan rossz Kolumbiában; vannak nagyon kemény részek, de vannak rendezett, normális városok is. A bajok itt is ugyanazok főleg, ami minden fehér NS-nek is a nagyvilágban: fehérellenes propaganda, antinacionalizmus, a családi értékek és ideálok elleni állandó támadások, LGBT propaganda, a kulturális keveredés, az abortusz, a feminizmus, a politikai korrupció, a nemzetközi bankok elnyomása, cionista gyarmatosítás, a nagyvállalatok befolyása és a természet kizsákmányolása, pár szóban összefoglalva.




8. A különböző országokban működő dél-amerikai NS mozgalmak összedolgoznak egymással? Vagy esetleg akad feszültség az ottani mozgalmak között?

Nem ismerünk a mienkhez hasonló hard line NS straight edge mozgalmakat, de gyanítjuk, hogy a neonácik összedolgoznak egymással.

9. Vannak esetleg kapcsolataitok az Egyesült Államokban működő csoportokkal?

Nincsenek.

10. A demotok igazán nagyszerű volt; tervezitek egy album felvételét is?

Köszönjük szépen, ez igazán jólesett. Pillanatnyilag egy hét számos EP-n dolgozunk, valamint egy spliten egy orosz zenekarral. Nagyon szeretnénk egy albumot felvenni valamelyik európai kiadónál.




11. A demotokat magatok adtátok ki vagy találtatok hozzá egy kiadót? Vannak nálatok egyáltalán kiadók? Hol és hogyan lehetne megvenni a lemezeteket?


A demo a zenekar tagságának közös erőfeszítésével jött létre, valamint a Männerbund támogatásával, akik hozzájárultak a kiadvány szponzoráláshoz. A demot megvehetitek a FB-os fan oldalunkon ( Discipline NSHC) vagy az Instagram oldalunkon (disciplinanshc).






12. Láttam a Facebookon a "Männerbund" oldalát és nagyon úgy tűnt, hogy van hozzájuk valamiféle kötődésetek. Mi ez az egész? Egy szervezet? Kiadó? Támogattok valamilyen szervezetet amúgy?

A Männerbund egy klán, ami kommunikációs eszközöket és tartalmakat állít elő politikailag nem korrekt művészeknek, annak érdekében, hogy valós hatást gyakorolhassanak, valamint közösséget épít azoknak, akik azonosulnak az üzenetükkel és a világnézetükkel. Maszkulinitás, törzsi rendszer és erőszak. A Männerbund jelenleg pólók, kapucnis pulóverek, sapkák, stb. gyártásának és tervezésének szenteli magát és mi voltunk az első zenekar, akiknek dolgoztak és itt mutatkoztak be kiadóként is. A Disciplina a saját szervezetét támogatja.




13. Köszönjük az interjút! Ha van esetleg még mondanivalótok, akkor itt van rá a lehetőség!

Köszönjük az érdeklődést a zenekarunk iránt és a segítségeteket, hogy egy kicsit terjeszteni tudtuk a gondolatainkat szerte a világban. Remélhetőleg nemsokára eljutunk Európába és szorosabban együtt tudunk majd működni más szervezetekkel, zenekarokkal és kiadókkal célunk elérésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése