2009. június 3., szerda

9 вал - До Зброi! (2009)

9 вал - До Зброi! (2009)

Híreinkben beszámoltunk egy friss ukrán NSHC bandáról 9 вал-ról. A 15 számos + egy intro lemez a The X Day kiadónál jött ki idén.

A borító láttán nem jöttem túlságosan lázba. Sablonos NS borító, benne gépfegyverekkel, töltényhüvelyekkel, katonákkal, háborúval.

Egy kis dallamos introval kezdünk, ami engem a Rendőrakadémia c. film zenéjére emlékeztet. Ez szerencsére nem tart tovább 50 másodpercnél… Az első számnál viszont kiderül, hogy egy jó lemezzel állunk szemben. Állat darálás, hörgős ének, bunkó témák. Érződik, hogy a zenészek értenek is ahhoz, amit csinálnak. A harmadik, negyedik számnál már korrekt metalcore témák is előkerülnek. Az album közepénél már minden kétségem elszállt, amit a borító keltett bennem. Továbbra is darálós gitártémákat, szaggatós dobot hallhatunk. Viszont ének így egymagában elég unalmas 15 számon keresztül. Egy kis vokállal feldobhatták volna.A vége felé itt-ott felmerül egy-két dallamosabb HC téma, de ezt is a már megszokott módon, hangszereiket uralva adják elő. A lemez utolsó dala egy oi/rac téma, amit igazából nem értek miért került rá erre a lemezre… Így a végére ez nem volt túl jó ötlet, főleg, hogy az énekesnek nem nagyon megy a dallamos éneklés. Ez a szám elég bénára sikeredett.

Mindazonáltal mindenképp megéri meghallgatni ezt a lemezt. A szövegekről nem tudok mit mondani sajnos, de aki ért ukránul megtalálja a borítóban őket.

Oi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése