2009. június 26., péntek

Voice of Justice - Eruption of Hate (2009)


Voice of Justice - Eruption of Hate (2009)

Az utóbbi pár évben hazánkban is egyre több kemény zenét játszó NS zenekar születik,ilyen a Mutilated Truth,a Pushing Onwards,és kritkám tárgya is,a Voice Of Justice.

Először is hagy mondjam el, hogy mennyire megtisztelő ,hogy én írhatok a Voice Of Justice(továbbiakban VOJ)bemutatkozó lemezéről.Mivel nem csak én,de talán az egész NS színtér úgy látja,hogy ez bizony az év NS albuma.Ez bizony így is van.

Akkor hát lássuk,mit is tartogat számunkra ez a majd 40 perces „dallamos brutalitás”.

Kezdeném az első számmal,ahol nagy meglepetésemre,és örömömre,egy ismerős Introt hallhattam. Még pedig a „Harcosok Klubja”filmzenéjéből egy kis részletet.(remek választás volt)Ezzel indul a „Path of resistance” című szám.Ami annyira nem fogott meg.De így is érezhető,hogy itt bizony magasra tették a mércét a VOJ tagjai.Kellően húzós,energikus szám,de semmi különös.

Nem így a lemez második száma,és egyben talán a legjobbja,a „Suicide in slow motion”.

Már a kezdés is zseniális.Energia az egekben,aztán elkezdődik a dallamos,és durva ének kettőse,ami nekem pl a gyengém.Hatalmasat üt az egész szerzemény.A refrén nagyon jó!Az énekes nagyon kitett magáért itt. A gitáros is hatalmas témákat rakott le az asztalra.Itt bizony világszínvonalú teljesítményhez van szerencsénk.

A hármas szám a címadó „Eruption of hate” nevet viseli.Nagyon hangulatos a kezdés.És maga majd az egész szerzemény is. Köszönhetően a kiemelt fő dallamnak,ami a szám felét végigkíséri. Aztán a közepétől kissé leül a dal.De így is nagyon jó.

A négyes „Keep our city clean” egy nagyon súlyos,modern metal témával indít!Nagyon ütős! (Koncerten ugrálás garantált!) Aztán kissé magasabb fokozatra kapcsolnak a zenészek,és kezdetét veszi egy brutális HC-őrület.Nagyon energikus tempó váltásokkal,és egy remek HC refrénnel bír ez a dal.

Az ötös „Destroyer of hope” ismét nagyon súlyosan indít.Aztán jön egy nagyon hangulatos refrén.Remek dallammal és „énekeffekt” megoldással!A gitáros itt ismét előveszi a dallamos témákat,ami nagyon jót tesz az egész szerzeménynek.Remek szám!

A „Destroyer…” után pedig következik véleményem szerint a lemez második legjobb száma.A „Corruption and desperation” című mestermű.Brutális kezdés,aztán egy olyan refrén,aminek hallatán majd le estem a székről.Ilyen minőségű refrénnel még magyar anyagon nem találkoztam(főleg nem NS albumon).Egyszerűen megfogja az embert,mind az ének,mind a gitár dallama.(Szerintem a VOJ-nak pont ezekben van az erőssége.) Nagy sajnálatomra,a szám közepétől a refrén már nem tér vissza,és kissé le is ül a szám.De még így is a lemez egyik legjobbja.

A hetes szám a „Never give up the fight” valahogy nem fogott meg.Energikus,durva,a refrén is egész jó,csak valahogy nem az igazi.

A nyolcas „Zero tolerance” című szerzeménnyel is hasonlóak a problémáim.Talán az lehet a probléma,hogy amiben a VOJ igazán erős(a dallam,és durvulat remek egyvelege)ezeknél a aszámoknál annyira nem érvényesül.”Egyszerű” HC dalok ezek,amik elmentek a fülem mellett.

Nem úgy a kilences „V.O.J” dal.Ami nagyon szép gitár,és ének dallammal indít.Az énekes ismét kitesz magáért.Aztán beindul a HC őrület.De itt az előző két számhoz képest,remekül működik a dolog.

A lemez legutolsó száma egy feldolgozás a Driller Killertől.Ennél jobb számot nem is választhattak volna.Brutális energiával bír ez a szerzemény,és nagyon jól is játszák el a VOJ tagjai.

Nos, ezzel a számmal le is zárul ez a remek NSHC lemez.Nyugodtan elmondhatjuk,hogy valóban megérdemli az év NS lemeze címet.Külön kiemelném a gitáros,és az énekes teljesítményét.Hatalmasat alkottak a lemezen,minden elismerés nekik.Negatívumot nem is tudnék nagyon említeni.Talán annyi,hogy én több dallamos témát is el tudtam volna viselni a sima HC dalokban (jó példa a 7-es,és 8-as szám.Hisz a VOJ-nak,mint írtam,pont ebben van az ereje,de az is igaz,hogyha sok dallamos szerzeményt tartalmazott volna a lemez,akkor eléggé színtelen lett volna,és nem ütöttek volna akkorát a dallamosabb számok.)És a szövegek megfogalmazása sem tetszett annyira.De legyen ez a legnagyobb probléma.

Remélem még sok hasonló minőségű lemezzel lep meg minket a Voice of Justice!

Sok sikert nekik!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése