2009. június 3., szerda

Hatebreed – For the Lions (2009)


Hatebreed – For the Lions (2009)
Hatebreed. Ez a név mindenkinek ismerős. A zenekar már több, mint 10 éves pályafutása alatt végig metal/hardcore zúzdákkal vált ismertté, de most valami újat hoztak az amcsi zenészek.
A banda idén megjelent kizárólag feldolgozásokból álló albuma a „For the Lions” címet kapta. A coverek között olyan zenekarokat találunk a hardcore alap művek mellett, mint a Slayer, Metallica, Obituary vagy a Misfits. Ez mindenképp izgalmasabbá teszi a dolgot.
Számomra meglepő volt, hogy a legjobb lemezeken gitározó Sean Martin már nem tagja a HB-nek. Helyére egy bizonyos Wayne Lozinak került, aki már megfordult a Hatebreedben ’94 és ’96 között.
A borító a 2006-os Supremacy koncepciójára emlékeztet, igényes munka. No, ennyit a külsőségekről, térjünk át a zenére. Ez a kiadvány azt hiszem a csúcs, amit eddig ezektől a keleti-parti arcoktól a kezünkbe vehettünk.
18 dal kapott helyt a korongon. A hangzás tiszta, minden pont a helyén van, mintha csak a Slayert hallanám. Sokat fejlődtek az évek során. Az énekes, Jamey Jasta hangja is jól passzol ezekhez a számokhoz.
Azt gondolom, hogy egy kiváló zenei anyag tárul a hallgató elé, de kissé steril nekem az egész. A számok ugyan a Hatebreed stílusában szólnak, de mégis úgy tűnik, hogy a zenekar szeretne kitörni ebből a rétegből. A zenéjükben régebben még érződött jócskán Hardcore íz, ez mára már nem feltűnő…
Minden aggályt félretéve egy valóban jó lemezt kaptunk. Mindenképp megéri meghallgatni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése